Mitä on Pii?
Silicea tulee latinan sanasta silicum, joka tarkoittaa piitä.

Pii on maapallon toiseksi yleisin alkuaine hapen jälkeen.  Piitä luonnossa kaikkialla, missä tarvitaan lujuutta, kimmoisuutta ja joustavuutta ja siksi se on erittäin tärkeä sekä eläimille että kasveille.

Monille eläimille ja kasveille pii on tärkeä rakenneosa, joka takaa vakaan muodon. Pii suojaa kasveja taudinaiheuttajia -pääasiassa sieniä- vastaan varastoimalla piitä kasvin epidermismin alle, estäen siten sieniä tunkeutumasta kasviin.

Luonnossa piitä ei löydy puhtaassa muodossa vaan aina yhdisteissä, joissa on mukana joko happi tai vesi. Hapen ja piin yhdiste on piidioksidi. Piitä on ollut meren pienimmissä eliöissä, piilevissä jo 80 miljoonaa vuotta sitten. Osa kuolleista piilevistä kerrostuivat meren pohjaan. Siliceassa käytetty pii uutetaan puhtaasta kvartsihiekasta, joka on joskus ollut merenpinnan alla.

Piihappogeeli

Piihappogeeli on piin, hapen ja veden yhdistelmä. Piihappogeeli on kolloidisessa muodossa eli se on kiinteä neste. Piihappohiukkaset pystyvät muodostamaan vesiyhdisteitä ilman, että ne liukenevat täysin. Piin kolloidisella muodolla on erittäin suuri kyky sitoa vettä, jopa 300 kertaa oman painonsa.

Silicea Vatsa-suolistogeelin toiminta perustuu piihappogeelin kykyyn sitoa vieraita aineita ja tästä syystä sillä on ratkaiseva vaikutus maha-suolikanavaan ja se auttaa erilaisiin vatsavaivoihin. Lue lisää Silicea Vatsa-suolistogeelistä.